Trädfällning och åkeri

Även om man lyckas med trädfällningen på egen hand behöver man ändå få hjälp med frakten, åkeri, av träden efteråt. Att få bort dem är ofta lättare sagt än gjort, även om sågar itu dem för att de ska ta mindre plats. Egentligen bör man väl ta hjälp med själva trädfällningen i Sundsvall också men jag som ändå har en motorsåg tyckte att det vore lite kul att göra det själv. Och träden är faktiskt inte så höga att de kommer att göra någon vidare skada på huset eller något annat runt omkring. Eller det var den första tanken jag hade i alla fall tills jag skulle börja och grannen kom ut och började skälla på mig. Sa att jag absolut inte fick fälla några träd på egen hand. Han hade till och med ett nummer till en firma här i Sundsvall, Deadline, som sysslar med trädfällning och som han tyckte jag skulle ringa.

Tydligen har han själv tagit hjälp av Deadline ABs trädfällare när han fällt sina träd och tyckte de var bra. Ville inte riskera att jag fäller träden och att de hamnar över hans tomt, även om jag tvivlar på att de skulle göra det och att även om de gör det att de skulle göra någon som helst skada. Men aja, för grannfridens skull så får jag väl se till att anlita Deadline för trädfällningen och sen även hitta någon firma som sysslar med åkeri som kan hjälpa till att köra bort träden sen efteråt också. Blir såklart lite dyrare nu när jag behöver ta hjälp med allt men det kan det nog vara värt.