Markanläggning och åkeri – två vilt skilda branscher

Länge så trodde jag att åkeri hade någonting med markanläggning att göra. Kanske inte är så konstigt egentligen eftersom det heter åkeri och man inte kan hjälpa att tänka på en åker, istället för transport. Vet inte varför det heter så egentligen.

Markanläggning vet jag dock vilka som arbetar med det och inte. Vet exempelvis att de på Aldéns Allservice i Linköping är hyfsat på det klara med vad de önskar få ut vid tjänsterna som rör markanläggning för dem. Vi tog deras hjälp med vår dränering, för att det kändes så mycket tryggare att ta deras hjälp istället för att börja gräva så nära huset själva. Var lite rädda för att vi skulle slå i någon vattenledning eller något annat sådant och förstöra hela huset, vilket vi verkligen inte ville riskera. Kändes väldigt mycket bättre att överlåta ansvaret för markanläggning till några andra istället. Och valet i det här laget föll just på Aldéns Allservice i Linköping.

Tror inte det företaget erbjuda några tjänster inom åkeri, tror det är två helt olika branscher. Fast samtidigt kör de ju ut vissa saker och material och maskiner och sådant som behövs för markanläggningen så kanske skulle de kunna utföra lättare åkeri om man bad om det också. Nu är det dock lite försent för vi har redan tagit hjälp av dem med dräneringen ju, och det är klart. Och vi har inga direkta planer på något annat projekt med markanläggning inom en snar framtid. Så nu kommer det nog dröja ett tag innan vi tar hit Aldéns Allservice från Linköping för hjälp igen.