Jag fick hjälp av kranbil

Hejsan!

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni är redo för ett nytt blogginlägg. I mitten av förra veckan så var jag och tittade till båten i Falun för att se så allting var frid och fröjd, det hade ju kommit en hel del snö och blåst väldigt mycket så att jag ville bara vara på den säkra sidan. Det skulle visa sig vara ett klokt beslut för några timmar senare så fick jag ringa efter kranbil. Båten hade på grund av all snö och vind börjat luta så mycket så att det bara var en tidsfråga innan den tippade. Jag vågade inte gå på och försöka skyffla bort allting eftersom det var så väldans kallt ute och jag var inte så sugen på att bada. Därför beslutade jag mig ganska direkt för att slå en signal till Tyresö-Haninge Bärgningstjänst för att höra om de hade någon kranbil redo och givetvis fick jag hjälp men jag fick vänta lite. Jag åkte därför in och tog en fika inne på ett café i Falun för att sedan ge mig ut och möta upp kranbilen vid sjön för att få båten upplyft från vattnet.

Så nu i tre dagar efter det att Tyresö-Haninge Bärgningstjänsts kranbil lyfte upp båten så har jag stått och skottat snö från skutan. Idag ska jag köra upp båten så att den står på tomten fram tills att våren är kommen så att jag kan lägga i den igen. Först ska jag däremot köpa mig en presenning så att jag slipper skotta mer än nödvändigt, för det finns gott om snö på tomten som jag måste få bort först. Kanske att man skulle tagit båten ifrån Falun och ställt skutan nere på västkusten vid stugan så att jag kan åka lite mer båt där nere.